Materialen van de giftbox - Promotiepack

Materialen van de giftbox

Een giftbox is niet zomaar een stukje gevouwen papier. Het is een stevig promotiedoosje met bedrukking van goede kwaliteit. Misschien vraag je je af welke materialen Promotiedoosje.nl gebruikt voor jouw persoonlijke giftbox. Dat vertellen wij je graag!

Welk soort karton en waarom?

Er kunnen verschillende soorten karton gebruikt worden voor de giftbox. Dat is niet alleen afhankelijk van de wens van de klant, maar ook van het formaat en van de inhoud van de giftbox. Wil je er bijvoorbeeld iets zwaars in doen, dan moet er uiteraard stevig karton gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een fles wijn, die moet aangebroken worden door de ontvanger en niet vooraf al gebroken door te dun materiaal.

Voor een kleine giftbox met lichte inhoud kan ook lichter materiaal gebruikt worden. Een cadeaudoosje vol  confetti bijvoorbeeld, of een geboortekaartje: het is dan niet nodig om extra stevig karton te gebruiken.

Haarscherp gedrukt met offsetdruk

Karton is niet het enige wat de giftbox maakt. De inkt en de druktechniek zijn heel belangrijk voor het eindresultaat. Al onze doosjes worden in offset gedrukt. Dat is, kort gezegd, drukken op basis van drukplaten (lees hier meer over offset drukken). Dit is de scherpste druktechniek, waardoor we altijd een haarscherpe afdruk kunnen garanderen. Offset is dan ook niet voor niets één van de meeste gebruikte druktechnieken. Offset drukken is voordelig wanneer je een grote oplage wenst.

Daarnaast worden de doosjes na het drukken altijd voorzien van een mat- of glanslaminaat. Dit geeft in de eerste plaats een geweldige uitstraling en in de tweede plaats garandeert dit een hoge mate van schuurvastheid van de bedrukking.

Reageren

You must be logged in to post a comment.